Proef de sfeer van België
Belgie
Antwerpen- Anvers

Antwerpen is een bruisende stad. De stad kwam tot bloei in de 16e eeuw en is tot op de dag van vandaag een mengelmoes van culturen. In Antwerpen kunt u genieten van kunst, architectuur, mode, spijzen en dranken. En dat op slechts tientallen kilometers van de grens met Nederland.

Waar Milaan en Londen de naam al hebben, is Antwerpen hard op weg die naam te maken. U kunt in Antwerpen uitzonderlijk goed shoppen. Het Antwerpse 'Zuid' is vergelijkbaar met de Jordaan in Amsterdam en heeft de afgelopen jaren vele schrijvers, dichters en acteurs aangetrokken. In deze wijk vindt men het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. In het diamantmuseum kunt u een boeiende collectie over deze waardevolle steen bezichtigen.

In het oude stadscentrum kunt u de grote markt, het Stadhuis en de Onze Lieve Vrouwe kerk bezichtigen. Antwerpen is de stad van Peter Paul Rubens. Deze wereldberoemde kunstenaar heeft zijn atelier gehad aan de Wapper, in het centrum van de stad. In het pad zijn verschillende werken van Rubens te bezichtigen en is er een compleet overzicht van zijn leven en creaties te bezichtigen.

Antwerpen is een stad waar de bewoners bekend staan als fijnproevers. U kunt in Antwerpen heerlijk eten én drinken. In de hele stad zijn restaurants te vinden met uiteenlopende keukens. De gezellige Belgische kroegen staan garant voor een grote verscheidenheid aan soorten bier.

Accommodaties Antwerpen

Pension Le Patio

Gezellige sfeervol 19de eeuws huis, gelegen in het hartje van het Historisch Centrum.

B&B Molenaars droom

Het negentiende-eeuwse herenhuis is gelegen bij het historische centrum van Antwerpen.

Hotel Slapen enzo

Sense the atmosphere... Experience the comfort.