Proef de sfeer van België
Belgie
Ardennen- Ardennes

De Ardennen is een schildvormig gebergte van 7000 vierkante kilometer groot, in hoogte variërend van 300 tot 694 m boven de zeespiegel. U vindt hier prachtige rivieren, mooie bossen, lieflijke valleien en pittoreske dorpjes.

In de Ardennen kunt u heerlijk wandelen. Het gebied biedt u een gevarieerd aanbod van wandelingen. De wandelroutes zijn afwisselend in moeilijkheid en tijdsduur.

Maar natuurlijk is er meer te doen in de Ardennen. In de Grotten van Han en de Grot van Remouchamps kunt u bijzonder werk van moeder natuur bezichtigen. Ook bevinden zich in de Ardennen enkele brouwerijen zoals Chimay en Achouffe. Eventuele nadorst kunt u lessen bij de bronnen van Spa.

Een interessant stadje om te bezoeken is Bastogne. In dit stadje vond in december 1944 de beslissende slag plaats van de Tweede Wereldoorlog en u kunt hier dan ook een museum bezichtigen ter nagedachtenis aan diegenen die gevallen zijn. Ook de stad Luik is ook zeker de moeite waard om eens een keer te bezoeken, evenals het Circuitpark Spa Francorchamps.

Voor de fietsliefhebbers is er genoeg te doen in de Ardennen. Zowel de mountainbikers, als de liefhebbers van asfalt komen hier aan hun trekken. De mogelijkheden voor fietshuur zijn goed en kaarten en routes zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Voor avontuurlijke sporten als kanoën en klimmen kunt u ook in de Ardennen terecht. De kanoërs onder ons kunnen het beste terecht op de rivieren de Ourthe en de Amblève. Voor rotsklimmers is Freyr een bekende naam. In de winter kunt u heerlijk langlaufen over de paden waar u in de zomer over gewandeld heeft.

Accommodaties Ardennen

Maison La Bonne Vie

6 persoons vakantiewoning in de bossen van Hives.

Herberg Le Lognard

Le Lognard is gehuisvest in een voormalige boerderij. De verschillende kamers bieden slaapplaats aan 32 personen.

Huis aan de Ourthe

Aan de oever van de Ourthe ligt dit prachtige 6 persoons vakantiehuis.