Proef de sfeer van België
Belgie
Gent- Gand

In de middeleeuwen was Gent, door haar industriële macht die aan haar geografische ligging is ontleend, één van de meest toonaangevende steden van Europa. De oorsprong van de stad ligt van voor de Romeinse tijd, maar de inwoners van Gent kregen hun stadsrechten omtrent 1100.

Op 24 februari 1500, wordt Karel V te Gent geboren. Hij zou uitgroeien tot keizer van het “Heilige Roomse Rijk”. In Gent dateren veel van de gebouwen uit de middeleeuwen, enkele eeuwen eerder dan bijvoorbeeld de gebouwen uit “onze” Gouden Eeuw. De vele oude gildenhuizen, kerken, abdijen en burchten zijn goed bewaard gebleven. De Sint-Niklaaskerk, Sint-Baafskathedraal, de gebouwen aan het Graslei en Korenlei en de burcht “het Gravensteen” zijn voorbeelden van de verschillende bouwstijlen die u in Gent kunt bewonderen.

Gent heeft veel meer te bieden dan haar oude kunstschatten. In de stad kunt u terecht in één van de 300 restaurants. De specialiteit van de stad is “waterzooi”. De kroegen zijn gezellig en de keuze voor het aantal verschillende biertjes is groot. ’s Veel van de gebouwen in de stad zijn ‘s nachts verlicht. Een avondwandeling is dan ook een absolute must als u in Gent bent.

Voor de liefhebbers van winkelen is het niet moeilijk om in Gent uw tijd (en geld) te spenderen. De Veldstraat is de populairste winkelstraat van Gent. Er zijn op zondag over de stad verspreidt enkele grote markten. In Gent zijn meer dan 15 musea te vinden, met zeer uiteenlopende thema's en collecties.

Accommodaties Gent

Puerto Patershol

Een ideale plaats om de stad te bezoeken, lekker te gaan eten, 'een terrasje te doen', te shoppen of 's avonds uit te gaan?

Hotel Flandria

Uniek gelegen in de schitterende, historische binnenstad van Gent, onder de toren van de St. Baafskathedraal. Het hotel bezit 23 kamers.

Bed & Breakfast Boat

Op zoek naar een originele verblijfplaats in het centrum van Gent? Benieuwd hoe het leven op het water is? Scheep in voor een exclusief verblijf op onze woonboot.