Proef de sfeer van België
Belgie
Brussel- Bruxelles

Brussel is de hoofdstad van Europa, een mix van vele culturen en de stad telt net geen miljoen inwoners. Brussel is in 997 gesticht, in de reeds bewoonde vallei van de Zenne. De ligging van de stad is in Vlaanderen, maar de voertaal is er Frans. De tweede taal is engels, mede door het grote aantal medewerkers van de internationale organisaties die in de stad resideren.

Manneke pis is samen met het Atomium de bekendste attractie van de stad. Er gaan vele legenden over het manneke en geregeld wordt het beeld aangekleed met aparte kostuums. Het Atomium is gemaakt voor de wereldtentoonstelling van 1958. Bij de bouw heeft de architect Waterkeyn, het vergroten van een ijzeratoom als inspiratie gehad. Naast het atomium ligt ook het attractiepark "MiniEurope".

Maar deze twee bekenden zijn zeker niet het enige waar u voor naar Brussel kunt. Sterker nog, het Atomium wordt gerestaureerd tot eind 2006, en het manneke is een beeldje van 60 centimeter hoog. Brussel is vooral een hele gezellige stad met een grote diversiteit in bezienswaardigheden. Er zijn vele culturen samengekomen en de stad heeft mooie historische wijken en pleinen. De bekendste plein is zonder twijfel de Grote Markt. Op het plein staan vele oude gebouwen van koopmannen uit de 15 e eeuw. De absolute blikvanger op de Grote Markt is het prachtige oude gotische stadhuis. Over markten gesproken: op het place de Balle is elke dag een enorm grote rommelmarkt. De St. Hubert galerij is een mooi overdekt winkelcentrum en het Chinese paviljoen en de Japanse toren zijn een stukje Aziƫ in West-Europa.

Wie bij gastronomisch Brussel alleen aan mosselen en patat denkt komt bedrogen uit. In Brussel zijn vele restaurant met de meest uiteenlopende kaarten en prijzen te vinden. Het nachtleven van Brussel is ook gezellig en divers. Veel kroegen zijn om de grote markt gesitueerd.

De strips als Kuifje en Robbedoes vinden hun oorsprong in Brussel. Je vind in Brussel dan ook veel boekhandels. In Brussel is ook veel schilderkunst te zien. Er is een speciaal museum gewijd aan de beroemde landschapsschilder Pieter Breugel. Het Museum voor Schone Kunsten heeft een grote collectie moderne kunst. In totaal herbergt de stad meer dan 80 musea, dus voor ieder wat wils.

Voor wie even genoeg heeft van cultuur en lekker wil shoppen: Ook daaraan in Brussel geen gebrek. U kunt terecht in een van de vele chocoladewinkeltjes, of grote warenhuizen. Op maandag zijn de meeste winkels gesloten en de openingstijden en prijzen van de winkels zijn, evenals die van restaurants en bars, vergelijkbaar met die in Nederland.

Accommodaties Brussel

Bed and Breakfast 76

Luxueuze bed & breakfast in een mooie herenwoning te Brussel Gelegen in een residentiėle wijk vlakbij de Basiliek van Koekelberg.

La Conciergerie

Charmeappartement, hartje Brussel, in een ingedeeld flatgebouw. Appartement voor 2 tot 4 personen. Met eigen keuken en badkamer.

Het Monty Small Design Hotel

Het Monty Small Design Hotel heeft 18 kamers en is gebouwd in een typisch 1930 Brussels herenhuis. De orginele inrichting spreekt design liefhebbers zeker aan.