Proef de sfeer van België
Belgie
Leuven- Louvain

Leuven is een van de mooiste universiteitssteden van Europa. In de 15e eeuw beleeft de stad een bloeiperiode. In deze periode wordt de universiteit gesticht en Grote Markt aangelegd. Door de jaren heen heeft de universiteit veel invloed gehad op de ontwikkeling van de stad.

Vele eeuwenoude gebouwen zijn van oorsprong gebonden aan de universiteit. De meeste gebouwen zijn gerestaureerd en dienen nu een ander doel. Het Groot Begijnhof is een stadsdeel wat u niet mag missen. Het Groot Begijnhof is een universitaire woonwijk voor studenten, professoren en personeel van de universiteit. De wijk is door de 50 jaar geleden volledig gerestaureerd. Het Groot Begijnhof werd begin 13de eeuw gesticht, buiten de toenmalige stadsmuren. De oudste huizen dateren uit de 16de eeuw, toen de oorspronkelijke woningen in steen herbouwd werden. Het laatgotische stadhuis aan de Grote Markt is één van de mooiste bewaarde gebleven gebouwen uit deze periode. In de zomer is het gezellig vertoeven op één van de vele terrassen op de Grote Markt.

Leuven is de bierstad van België. Een van de populairste bieren ter wereld: ‘Stella Artois” vindt haar oorsprong in Leuven. Er zijn vele speciaalbieren te verkrijgen die in en om de stad gebrouwen worden. Er zijn cafés die zelfs hun eigen bier brouwen.

In de stad zijn interessante musea te bezoeken. Los van de talloze cafés zijn er ook discotheken, theaters, bioscopen en vele restaurants met keukens uit alle windstreken te vinden.

Accommodaties Leuven

Klooster Hotel

Rust, charme en verfijning. Het Klooster Hotel in Leuven. Een klooster met een ziel...

Theater Hotel

Dichtbij het stadhuis, verschillende winkels, musea, en talloze andere bezienswaardigheden, dit met uitzicht op het prachtige theater.


Bed & Breakfast St. Jacob

In Leuven - Centrum staat een (onder)pastorie van meer dan 250 jaar oud. In dit gebouw verhuren wij gastenkamers.